Mexico City
0

Predstavnici AIESEC-a BiH učestvovali na Global Leaders Summitu

Sarajevo-x.com
Predstavnici AIESEC-a Bosne i Hercegovine, najveće globalne organizacije koju vode studenti i mladi ljudi, učestvovali su u radu Summita globalnih lidera (Global Leaders Summit) koji se održao u Meksiko Cityju. Summit je okupio leadere iz više od 110 AIESEC zemalja.

AIESEC je organizacija koja pruža mogućnosti mladim ljudima da otkriju svoj

potencijal te da ga razviju kroz programe razmjene, leaderstva, projekte i timski rad, zahvaljujući ogromnoj i jedinstvenoj globalnoj mreži.

"Ove godine summit je od izuzetne važnosti. Organizacija je pri kraju svog dugoročnog planiranja - AIESEC 2015. Ističemo da su ciljevi, između ostalog, još aktivnije učešće mladih te nastavak uspješne suradnje s kompanijama. AIESEC bi u bliskoj budućnosti mogao postati prvi izbor pri odabiru partnera", kazao je predsjednik AIESEC-a BiH Amer Kapo.

AIESEC BiH ima tradiciju punih 58 godina. Kao i svake godine, AIESEC će realizirati nekoliko projekata koji imaju za cilj da potpomognu mlade u BiH i da bude produžena ruka mladima za put u svijet. Ove godine projekti su orijentirani problemima sadašnjice i napretku mladih, kao što su maloljetnička delikvencija, tolerancija, kulturno razumijevanje, sajam internacionalnih praksi i sl.

"AIESEC Bosne i Hercegovine je ispunio sve godišnje zahtjeva te je zadržao punopravni status na međunarodnom nivou. Ove godine pri kraju se privodi planiranje i kreiranje ciljeva za AIESEC 2015 (long term plan).Očigledno je da će se organizacija još više razvijati i rasti te da u narednim godinama možemo očekivati još veću ekspanziju i prepoznatljivost AIESEC-a u svijetu. Također treba reći da je izabran i novi predsjednik AIESEC Internationala za mandat 2011-12.Tatiana Mykhailuk trenutno AI Vice President Operations će preuzeti ulogu predsjednika AIESEC Internationala od jula 2011.

Dugoročni plan AIESEC 2015 obvezuje i AIESEC Bosne i Hercegovine da već sada treba da razmišljamo kako će da izgleda AIESEC u BiH 2015 godine. Svaki član AIESEC-a Bosne i Hercegovine treba da bude svjestan tog plana i treba da teži njegovom ostvarenju.Bitno je da da nastavimo tako i da ništa ne prepuštamo slučaju jer samo naš aktivni rad može da donese rezultat", rekao je Amer Kapo.