{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavljeni kandidati SDA za načelnike općina

F
8.9.2008. u 15:49
0
5
Predstavljeni kandidati SDA za načelnike općina
0
Predstavljeni kandidati SDA za načelnike općina
Stranka demokratske akcije (SDA) na lokalnim izborima želi popraviti svoju poziciju u Sarajevu tako da umjesto šest ima devet načelnika, rečeno je danas na pres-konferenciji KOSDA Sarajevo na kojoj su predstavljeni kandidati te stranke za načelnike općina u Kantonu Sarajevo.
Kandidat za načelnika Općine Ilijaš Nusret Mašić je rekao da je u ovoj općini završena prva faza - faza nužne obnove te da su krenuli u realizaciju druge faze ekonomskog i privrednog razvoja.

Kandidat za načelnika Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo je govorio o dobrim rezultatima u toj općini, rekavši da ona može biti primjer svim općinama u BiH.

Kandidat za načelnika Općine Ilidža Amer Ćenanović je najavio realizaciju nekoliko projekata među kojima je izgradnja tramvajske pruge prema Hrasnici, konačno definiranje Velike aleje, rekonstrukcija Velike aleje i Vrela Bosne, te stvaranje ambijenta za otvaranje novih radnih mjesta.

Kandidat za načelnika Općine Hadžići Hamdo Ejubović je, između ostalog, kazao da su prirodni resursi općine Hadžići netaknuti i još neaktivirani od mnogih nivoa vlasti.

Kandidat za načelnika Općine Trnovo Miralem Ramić je istaknuo da će osnovne strateške odrednice biti efikasna lokalna administracija, visoki ekološki standardi, te izgradnja infrastrukture kao preduvjeta za razvoj turizma, male privrede i poljoprivrede.

Kandidat za načelnika Općine Novi Grad Mirsad Hećo je kazao da je jedan od prvih ciljeva ravnomjeran razvoj općine, a među planiranim projektima spomenuo je izgradnju kanalizacione i vodovodne mreže na potezu Bojnik-Dobroševići-Zabrđe.

Kandidat za načelnika Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić je među strateškim odrednicama naveo profesionalniji odnos uposlenika u Općini prema građanima, preventivno djelovanje na sprječavanju maloljetničke delikvencije, poboljšanje infrastrukture posebno u padinskim dijelovima općine te razvoj turizma.

Kandidat za načelnika Općine Centar Elmedin Dino Konaković je kazao da ta općina ima mnogo više kapaciteta i prostora za ubrzani razvoj od ovog kojeg trenutno iskorištava.

Kandidat za načelnika Općine Vogošća Asim Sarajlić je kazao da je ova općina „probuđena“, da su svi njeni resursi stavljeni u poziciju tako je danas Vogošća jedno od najvećih gradilišta u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: