BiH
76

Predstavljene "Omega kartice": Brojne pogodnosti za zeničke studente

Piše: E. Mehić
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U Family centru Ekran u Zenici danas je održana prezentacija "Omega kartica", novog projekta Unije studenata Univerziteta u Zenici i Studentskog urbanog magazina Sigma.ba.

Današnjoj zvaničnoj prezentaciji prisustvovao je veliki broj studenata Univerziteta sa Zenice koji će upravo koristiti "Omega kartice" sa kojima će moći ostvariti brojne pogodnosti kod 20 različitih komitenata na području Zenice.

Prema riječima predsjednika Studentskog urbanog magazina Sigma.ba Kenana Varde, koji je ujedno i implementator ovog projekta, Omega studentske kartice su prvi projekat na području Zenice ali i šire.

"Studenti ili studentice koji su vlasnici Omega studentskih kartica imaju mogućnost kupovine roba i usluga kod 20 različitih komitenata sa područja Zenice sa popustima čak do 40 posto. Svi studenti iz Zenice su potencijalni korisnici Omega kartice sa kojima mogu ostvariti preferencijalan ili snižen pristup proizvodima, uslugama i iskustvima relevatnim za sve aspekte studentskog živa, od kino karata, kupovine u knjižarama, do korištenja usluga u frizerskom i kozmetičkom salonu", izjavio je Varda.

Dino Tihić, predsjednik Unije studenata Univerziteta u Zenici je kazao kako je spektar i mogućnost Omega kartica širok, te da Studentski urbani magazin i Unija studenata planiraju igrati važnu podršku u razumijevanju i poboljšanju edukativnih mogućnosti i podizanju studentskog standarda svih studenata i studentica na području Zenice.

Omega studentske kartice će se izdavati sa rokom trajanja od godinu dana, a više informacija o samoj kartici i načinu naručivanja studenti iz Zenice mogu pronaći na web stranici www.omegakartice.ba ili na Facebook fan pageu.