BiH
0

Predstavljena prva poluprikolica proizvedena u BiH

SRNA
FOTO: Ilustracija
FOTO: Ilustracija
Svojim kvalitetom proizvoda i ispunjenjem dogovorenih obaveza Fabrika za proizvodnju čeličnih konstrukcija "BME" u Kraševu, opština Tešanj, uvela je BiH u evropske privredne strukture, izjavio je Srni vlasnik holdinga "’Grunvegen" iz Holandije Budevijn Velink.

"Firma "Grunvegen", koja je više od 80 godina jedna od najvećih holandskih proizvođača prikolica i poluprikolica, nije slučano izabrala BME za svoga poslovnog patrnera za jugoistočnu Evropu, jer smo tokom višegodišnjeg zajedničkog poslovanja osjetili kvalitet njenog menandžmenta", rekao je Velink na manifestaciji "Dani otvorenih vrata BME", koja se danas i sutra održava u krugu ove fabrike.

Vlasnik i direktor "BME" Mujo Ahmetović naglasio je da je prva kompletno prozvedena prikolica sa oznakom zemlje porijekla BiH, koja je danas predstavljena javnosti, iz proizvodnog pogona "BME" izašla prije dva dana.

"Ova prikolica predstavlja naš prvjenac u lepezi proizvoda prikolica zatvorenog i otvorenog tipa za građevinarstvo i ostale privredne djelatnosti, kao i kamionskih šasija za transpot kontejnera", rekao je Ahmetović.

Prema njegovim riječima, ključ uspjeha firme "BME" je ostvareno povjerenje menadžmenta firme u mladi i iskusni kvalifikovani tim radnika, među kojima je šest inženjera mašinstva, a koji su zajedno napravili korak u doprinosu razvoja tešanjskog područja i izlasku BiH iz svjetske ekonomske recesije.

Ahmetović je podsjetio da je fabrika "BME" osnovana 2007. godine i specijalizovala se za proizvodnju prikolica i poluprikolica u standardnom obliku i veličini ili prema željama kupca i u skladu sa evropskim normama za ovu vrstu proizvoda.

On je dodao da je firma "BME" u 'sestrinskoj' vezi sa holandskom grupacijom "Grunvegen" i jedina je u jugoistočnoj Evropi koja ima certifikat za proizvodnju prikolica i poluprikolica prema evropskim standardima.

Prvi dan manifestacije "Dani orvorenih vrata BME" završen je u 14.00 časova, a biće nastavljen sutra u 10.00 časova multimedijalnim predstavljanjem tehnološke proizvodnje prikolice i razgovorom menandžmenta sa poslovnim patrnerima i predstavnicima lokalnih i vlasti BiH.