BiH
0

Predstavljena internet stranica projekta "Vinska cesta Hercegovine"

FENA
Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanskog kantona i Udruga vinara i vinogradara Hercegovine danas su u Mostaru predstavili internet stranicu i brošuru projekta "Vinska cesta Hercegovine".

Radi se o projektu čiji je cilj promovirati autohtone hercegovačke sorte vina žilavku i blatinu, ali i kompletnu turističku ponudu vinske regije koja se prostire od Ljubuškog do Trebinja.

Na web sajtu www.vinskacesta.ba mogu se pronaći informacije o 22 vinska podruma, te podaci o kulturno-povijesnim spomenicima, turističkim atrakcijama, restoranima, hotelima i drugim ugostiteljskim objektima ovoga kraja.

Po riječima zamjenika direktora Turističke agencije HNŽ-a Semira Temima cilj je ponuditi turistima kompletan aranžman.

"Već za sljedeću turističku sezonu imat ćemo spreman novi turistički proizvod. Nadamo se većem broju gostiju i želimo privući što veći broj turista koji posjećuju južnu Dalmaciju i zadržati ih u Hercegovini više od jednog dana", dodao je Temim.

U februaru sljedeće godine uz hercegovačke prometnice bit će postavljeni putokazi koji će turiste voditi do vinskih podruma. Tada će se održati i završna prezentacija projekta, a uslijedit će i jaka promidžbena kampanja čime će projekt "Vinska cesta Hercegovine" biti završen.

Inače, projekt je vrijedan 225,000 eura, a poduprla ga je i Europske unije koja je osigurala 90 posto financijskih sredstava.