{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavljen SMS servis MUP-a RS

S
9.12.2014. u 12:18
0
2
Predstavljen SMS servis MUP-a RS
0
Predstavljen SMS servis MUP-a RS
CJB Doboj
U zgradi Centra javne bezbjednosti Doboj danas je predstavljen SMS servis Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pomoću koga građani RS-a mogu da provjere podatke i dobiju obavještenja iz registara Ministarstva o statusu ličnih dokumenata, registraciji vozila, novčanim kaznama i uplatama, te kaznenim bodovima.
Rukovodilac Odsjeka za izdavanje ličnih dokumenata Svjetlana Vasić rekla je novinarima da se slanjem SMS poruke na broj 091-110-122 mogu dobiti podaci o trenutnom statusu lične karte, vozačke dozvole ili putne isprave, ali i zahtjeva za njihovim izdavanjem, registraciji vozila, pojedinačnim ili svim neplaćenim novčanim kaznama i pojedinačnom ili ukupnom broju kaznenih bodova.

Vasićeva je navela da je uslov za korištenje servisa da građanin lično prijavi broj svog mobilnog telefona Policijskoj stanici, u kojoj ima prebivalište i koja je nadležna za izdavanje ličnih dokumenata.

Prema njenim riječima, građani Doboja su u dosadašnjem periodu pokazali interesovanje za status ličnih dokumenata.

Cijena usluge je 0,10 KM po poruci, a mogu da je koriste svi građani, bez obzira na mobilnog operatera čiji su pretplatnici.

Portparol Centra javne bezbjednosti Doboj Ljerka Stanimirović navela je da su u bazi servisa i građani koji su prethodnom periodu ostavili Centru svoj broj mobilnog telefona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: