{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavljen projekt vodoopskrbe i kanalizacije za Mostar

F
24.1.2012. u 15:20
0
0
Predstavljen projekt vodoopskrbe i kanalizacije za Mostar
0
Predstavljen projekt vodoopskrbe i kanalizacije za Mostar
U okviru realiziranja projekta ''Vodoopskrbe i odvodnje otpadnih voda u FBiH'' danas je u Mostaru održan sastanak predstavnika federalnog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Gradske Uprave Grada Mostara, Gradskog vijeća Mostara, Jedinice za upravljanje Projektom (PMU), Evropske investicijske banke i tehničke pomoći, na kojem je prikazana detaljna prezentacija projekta vodoopskrbe i kanalizacije za Grad Mostar.
Savjetnik federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Ivan Pandža podržao je projekte predviđene za Grad Mostar i pozvao gradonačelnika i predstavnike Gradske uprave na bližu saradnju s federalnim Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a s ciljem što uspješnije implementacije predviđenog projekta.

''Cilj federalnog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva je da se u saradnji s općinama u Federaciji Bosne i Hercegovine intenzivnije rješavaju problemi lokalnih zajednica u koje spadaju i projekti vodoopskrbe i odvodnje otpadnih voda u FBiH. Ovaj projekt za Grad Mostar predstavlja jedan je od do sada najznačajnijih projekata koji za primar ima poboljšanje standarda i uvjeta življenja građana Grada Mostara'', istaknuo je Pandža.

Grad Mostar je kroz realiziranje projekta vodoopskrbe i kanalizacije predvidio izgradnju vodovoda u naselju Gornje Mazoljice, kanalizacijske mreže Gornje Mazoljice (fekalna i oborinska Mali Kuk- Zalik, fekalna i oborinska Mali Kuk - Pravoslavna crkva), lijevoobalnog kolektora dužine 6.723 metara, desnoobalnog kolektora dužine 7.022 metara, kanalizacijske mreže Poduhum - Zahum (fekalna i oborinska kanalizacija), kanalizacijske mreže Opine (sekundarne fekalne kanalizacije Gornje Opine, te primarnu i sekundarnu fekalnu kanalizaciju Donje Opine) ukupne vrijednosti 16 miliona eura čiji se završetak predviđa za 5 godina.

"Osvježavanjem kadra u Jedinici za upravljanje Projektom (PMU) na čelu sa šeficom PMU-a Sanjom Terzić učinjeni su značajni pomaci u realizaciji projekata i pružanju podrške općinama koje su uključene u ovakve i slične projekte. Od predstavnika Grada Mostara očekujemo da se konkretnijim aktivnostima predviđeni projekti završe u zacrtanim rokovima na zadovoljstvo svih građana Mostara'' zaključio je Pandža.

Na koncu sastanka razgovaralo se o komentarima koje je uputila Evropska investicijska banka po pitanju održivosti projekta i dostupnih izvora informacija, nakon čega je upriličen i obilazak terena gdje će se projekti Grada Mostara realizirati, saopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: