BiH
0

Predstavljen program razmjene studenata Griffith Collegea iz Dublina

FENA
Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu i BHV Education predstavili su danas Program razmjene studenata Griffith Collegea iz Dablina, Irska.

Ovo je, kako je rečeno u toku prezentacijie, prvi program koji omogućava studentima iz BiH da svoje znanje, diplome i magisterije stiču na najvećem privatnom koledžu u Irskoj.

Prednosti i odsjeke Griffith Collegea predstavio je šef internacionalnog ureda te glasnogovornik ove obrazovne institucije Nastimir Ananiev koji je istakao spremnost dablinskog koledža da prihvati studente iz BiH.

"Griffith se sastoji iz nekoliko odsjeka: biznis i finansije, prava, žurnalistike i medija, designa i odsjeka za arhitekturu. Svaki ovaj odsjek se odlikuje izvanrednim profesorima, malim razredima u kojima je omogućen individualan rad sa studentima a naše diplome su priznate u cijelom svijetu", kazao je Ananiev.

Prema riječima predstavnika BHV Educationa, interesovanje mladih iz BiH za studiranje u inostranstvu je ogromno i od 1995. godine, zahvaljujući programima BHV Educationa, više od hiljadu studenata je otputovalo na inostrani studij. Pored studija u Dablinu, ova organizacija nudi i programe obrazovanja u Bostonu, Londonu, SAD-u itd.