{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavljen program obilježavanja Dana Grada Sarajeva

F
FENA
3.4.2008. u 14:13
0
0
Predstavljen program obilježavanja Dana Grada Sarajeva
0
Predstavljen program obilježavanja Dana Grada Sarajeva
Obilježavanje Dana Grada Sarajeva, 6. aprila, osim svečane sjednice Gradskog vijeća i dodjele priznanja "Šestoaprilska nagrada", plaketa zaslužnim pojedincima i priznanja "Počasni građanin Grada Sarajeva", obilovat će i bogatim kulturno-umjetničkim i zabavnim programom.
Kako je rečeno danas na konferenciji za novinare na kojoj su se prisutnim obratili gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac, predsjedavajući Gradskog vijeća Marin Ivanišević te organizatori manifestacija, program je koncipiran tako da zadovolji ukuse svih građana.

"Obilježavanje Dana Grada Sarajeva trajat će tri dana i obuhvatit će niz manifestacija poput Međunarodnog plivačkog mitniga koji organizira Plivački klub "Bosna", Muzičkog festivala za djecu "Mom voljenom gradu", izložbe Udruženja likovnih umjetnika BiH i postavke umjetnika iz turskog grada Konya te likovnih radova učenika osnovnih i srednjij škola "Mladi voljenom gradu", kazala je Borovac.

Programom je predviđeno i održavanje malonogometnih turnira u školama čije će finale biti 6. aprila kao i Šestoaprilskog turnira u streljaštvu-prvenstvo invalidnih osoba.

Najveće interesovanje izazvali su koncert "kraljice bluza" Cesari Evore te predstava "Krvopija" koji su i, prema riječima gradonačelnice Borovac, poklon Sarajeva njegovim građanima.

Predsjedavajući Ivanišević istakao je da je 6. april najvažniji datum u historiji Grada Sarajeva.

"Ovog datuma 1945. Sarajevo je oslobođeno, 6. aprila 1992. je počelo njegovo bestijalno razaranje, a 6. aprila 1942. je bombardirano. Sve se dešavalo baš tog 6. aprila i on je, s pravom mogu reći, postao simbol otpora svim oblicima fašizma", rekao je Ivanišević.

Dodao je da je Sarajevo, uprkos svemu, ostao otvoren grad i svi oni koji žele dobro ovom gradu su dobrodošli.

Ivanišević je najavio održavanje svečane sjednice Vijeća 6. aprila na kojoj će biti dodijeljene "Šestoaprilske nagrade" i priznanje počasni građanin a u Vijećnici će istog dana biti dodijeljeno 10 plaketa Grada.

U okviru obilježavanja 6. aprila, gradonačelnica Borovac potpisat će ugovore s predstavnicima Udruženja "Srcem za djecu koja boluju od raka" o kupovini stanova za roditelje oboljele djece te s Zavodom za zaštitu žena i materinstva za nabavku mamografa.

U programu će učestvovati i aeromodelari, Elvir Laković Laka, grupa "Regina" te studenti Muzičke akademije u Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: