{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavljen novi avion Vlade RS-a vrijedan pet miliona dolara

F
21.4.2008. u 14:26
0
0
Predstavljen novi avion Vlade RS-a vrijedan pet miliona dolara
0
Predstavljen novi avion Vlade RS-a vrijedan pet miliona dolara
Novi avion Vlade Republike Srpske, "cesna 525", vrijedan 4.870.000 američkih dolara, sa šest putničkih i dva pilotska mjesta, danas je i zvanično predstavljen medijima na Aerodromu Mahovljani kod Banje Luke.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Avion, koji spada u kategoriju najsavremenijih modela za VIP letove, je još 2. aprila dopremljen iz Amerike, a njime se već ranije vozio entitetski premijer Milorad Dodik, koji danas nije prisustvovao prestavljanju Vladine "cesne“.

Unutrašnjost aviona je moderno opremljena, a na njemu su oznake RS-a (amblem) i oznaka BiH na repu (mala zastava), s velikim natpisom RS na prednjem njegovom dijelu i iscrtanom zastavom RS-a njegovom dužinom.

Šefica Biroa Vlade za odnose s javnošću Vera Sajić kazala je novinarima da je avion plaćen sredstvima iz budžeta s pozicije javnih investicija u prošloj i ovoj godini.

Direktor Vazduhoplovnog servisa RS-a Sreten Ilić rekao je da novi avion Vlade RS-a, za razliku od starog, koji je RS dobila 1999. godine nakon podjele imovine bivše Jugoslavije, može da zadovolji sve potrebe kada su u pitanju tehničke karakteristike, te pokrije potrebne destinacije kao što su London, Moskva, Tel Aviv i Madrid.

Ilić je naveo da će predložiti Vladi da se stari avion proda da bi kupio helikopter.

Govoreći o tehničkim karakteristikama novog aviona, Ilić je još kazao da je njegova maksimalna brzina na visini od 9.000 metara 720 kilometara.

Maksimalna visina leta je 12.500 metara, a dolet 1.300 nautičkih milja s odgovarajućom rezervom.

Nabavku novog aviona odobrila je Vlada RS-a u maju prošle godine odlukom o određivanju prioritetnih projekata iz programa javnih ulaganja RS-a, nakon što je serviser ustanovio da popravka starog aviona, koji je imao pet putničkih mjesta, nije isplativa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: