{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavljen nacrt platforme za novi demokratski Ustav Republike BiH

N
20.6.2005. u 18:03
2
0
Predstavljen nacrt platforme za novi demokratski Ustav Republike BiH
2
Predstavljen nacrt platforme za novi demokratski Ustav Republike BiH
Nacrt platforme za novi demokratski Ustav Republike BiH predstavili su u ponedjeljak Sarajevu članovi stručne skupine Šahbaz Džihanović, Slavo Kukić, Vehid Šehić i Saša Košarac.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Platforma je sastavljena jer se, prema riječima Džihanovića, propadanje BiH mora hitno zaustaviti.

Oni su dio stručne skupine koja je dugo radila na toj platformi zajedno s Mirkom Pejanovićem i Miodragom Živanovićem. ''Novi demokratski i na evropskim standardima uspostavljen Ustav BiH osnovna je pretpostavka otpočinjanja reintegracije, ekonomskog napretka i samoodrživog razvoja'', kazao je Slavo Kukić.

Novim ustavom BiH se definira kao republika, suverena, jedinstvena, demokratska, pravna, socijalna, sekularna i decentralizirana država u postojećim međunarodno priznatim granicama koje su nepovrjedive. Republika BiH treba osiguravati jednakost i ravnopravnost svih građana pred zakonom bez obzira na porijeklo, rasu ili vjeru, i poštovati sva vjerska uvjerenja, stoji u Nacrtu platforme.

Stručna skupina koja je sastavila Nacrt platforme nema finansijskih sredstava da je približi građanima te stoga upućuje molbu medijima da im budu partneri u tom projektu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: