Mostar
0

Predstavljanje zbornika "Uvod u politički sistem BiH-izabrani aspekti"

FENA
Sarajevski otvoreni centar organizira 9. juna u saradnji s Fondacijom Konrad Adenauer i Švajcarskom agencijom za razvoj i saradnju u Mostaru promociju zbornika "Uvod u politički sistem Bosne i Hercegovine - Izabrani aspekt"”.

Promocija će se održati u utorak, 9. juna na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru u 18 sati, a urednici zbornika su Saša Gavrić, Damir Banović i dr. Christina Krause, saopćeno je iz Sarajevskog otvorenog centra.

"Ovim projektom se željelo okupiti najbolje mlade naučnike i naučnice iz polja društvenih nauka i na taj način im omogućiti da upoznaju svoje kolege iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i da objave svoj rad u jednoj interesantnoj publikaciji koja je od velikog značaja za studije prava i političkih nauka, ali i za rad u državnoj službi.

Publikacija će biti dostavljena svim značajnim bibliotekama, naučnim radnicima, naučnim institucijama, nevladinim organizacijama, institutima, političkim strankama, međunarodnim organizacijama i centrima širom BiH i neće se prodavati, nego će se dijeliti besplatno", stoji u saopćenju.

Publikacija je objavljena u maju 2009., a interes za publikaciju su pokazali i inostrani izdavači, tako da je planiran prevod na engleski i njemački jezik.

Ova publikacija ujedno predstavlja i početak niza projekata koji će Sarajevski otvoreni centar realizovati u polju civilnog obrazovanja i politoloških istraživanja, kao što su osnivanje prvog časopisa za naučni pomladak BH Social Science Review, stoji u saopćenju.