{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavljanje "Kodeksa za zaštitu ljudskih prava u školama"

F
FENA
10.12.2007. u 13:48
0
0
Predstavljanje "Kodeksa za zaštitu ljudskih prava u školama"
0
Predstavljanje "Kodeksa za zaštitu ljudskih prava u školama"
Fondacija za kreativni razvoj (FKR) i Udruženje za suradnju roditelja i škola u Bosni i Hercegovini (USRŠBiH) predstavit će 12. decembra u Sarajevu publikaciju „Kodeks za zaštitu ljudskih prava u školama“ za glavne nositelje reforme obrazovnog sistema u BiH.
Svrha predstavljanja, kako je saopćeno iz Fondacije, jeste u upoznavanju i informiranju o sadržaju ove publikacije i diskusiji o koracima koji će osigurati njeno uspješno uvođenje u svakodnevnu školsku praksu.

Publikacija "Kodeks za zaštitu ljudskih prava u školama" je razvijena u sklopu projekta „Zaštita ljudskih prava u školama“, koji podržavaju Delegacija Evropske komisije u BiH, Ambasada Velike Britanije u BiH i Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH.

U prethodnom periodu predstavnici Fondacije za kreativni razvoj i Udruženja za suradnju roditelja i škola u BiH organizirali su 24 radionice za 833 predstavnika iz 145 škola unutar 56 lokalnih zajednica u BiH radi sakupljanja informacija koje će osigurati bolju zaštitu ljudskih prava u školama.

Organiziranjem 35 dodatnih radionica predstavnici FKR-a i USRŠBiH u suradnji s učenicima, roditeljima, nastavnicima i predstavnicima relevantnih ministarstava su objedinili ove materijale u publikaciju „Kodeks za zaštitu ljudskih prava u školama“ da bi unaprijedili poštovanje i zaštitu ljudskih prava u školama u BiH.

Tokom posljednjeg perioda FKR i USRŠBiH su organizirali 32 predstavljanja ove publikacije za 86 lokalnih zajednica širom države.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: