{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavljanje "Kodeksa za zaštitu ljudskih prava u školama"

F
10.12.2007. u 13:48
0
0
Predstavljanje "Kodeksa za zaštitu ljudskih prava u školama"
0
Predstavljanje "Kodeksa za zaštitu ljudskih prava u školama"
Fondacija za kreativni razvoj (FKR) i Udruženje za suradnju roditelja i škola u Bosni i Hercegovini (USRŠBiH) predstavit će 12. decembra u Sarajevu publikaciju „Kodeks za zaštitu ljudskih prava u školama“ za glavne nositelje reforme obrazovnog sistema u BiH.
Svrha predstavljanja, kako je saopćeno iz Fondacije, jeste u upoznavanju i informiranju o sadržaju ove publikacije i diskusiji o koracima koji će osigurati njeno uspješno uvođenje u svakodnevnu školsku praksu.

Publikacija "Kodeks za zaštitu ljudskih prava u školama" je razvijena u sklopu projekta „Zaštita ljudskih prava u školama“, koji podržavaju Delegacija Evropske komisije u BiH, Ambasada Velike Britanije u BiH i Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH.

U prethodnom periodu predstavnici Fondacije za kreativni razvoj i Udruženja za suradnju roditelja i škola u BiH organizirali su 24 radionice za 833 predstavnika iz 145 škola unutar 56 lokalnih zajednica u BiH radi sakupljanja informacija koje će osigurati bolju zaštitu ljudskih prava u školama.

Organiziranjem 35 dodatnih radionica predstavnici FKR-a i USRŠBiH u suradnji s učenicima, roditeljima, nastavnicima i predstavnicima relevantnih ministarstava su objedinili ove materijale u publikaciju „Kodeks za zaštitu ljudskih prava u školama“ da bi unaprijedili poštovanje i zaštitu ljudskih prava u školama u BiH.

Tokom posljednjeg perioda FKR i USRŠBiH su organizirali 32 predstavljanja ove publikacije za 86 lokalnih zajednica širom države.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: