Centar Vladimir Nazor
83

Predškolci iz "Mora nade" se prvi put provozali tramvajem i posjetili Vijećnicu

S. Š.
U sklopu obilježavanja Dana grada Sarajeva, mališani iz predškolskog odjela "More nade" pri Centru Vladimir Nazor provozali su se danas tramvajem do Vijećnice gdje ih je ugostila gradonačelnica Benjamina Karić.

Predškolski odgoj “More nade” Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju je jedinstvena predškolska ustanova koja se bavi odgojem i obrazovanjem djece kod koje se uočavaju odstupanja u razvoju.

Centar organizuje različite posjete kulturno-historijskim, ali i zabavno rekreativnim ustanovama Sarajeva, a Dan grada Sarajeva je idealna prilika da mališani na lijep i koristan način provedu vrijeme posjetom Vijećnici.

Do Vijećnice djeca su se vozila tramvajem, a "Gras" je za ovu namjenu obezbijedio vanrednu liniju. Za većinu djece ovo je bila jedinstvena prilika da se voze tramvajem. Premijer KS Edin Forto danas se pridružio mališanima u vožnji tramvajem i ukazao im čast kao ravnopravnim građanima zajednice.

Djeca su potom prošetala kroz Vijećnicu i upoznala gdje se održava sjednica Gradskoj vijeća i donose značajne odluke. Djeca su na poklon gradonačelnici poklonila sliku koju su napravili na jednoj od svojih radionicama.