{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predsjedništvo SDP-a o partnerstvu s Našom strankom

F
26.8.2009. u 17:44
0
11
Predsjedništvo SDP-a o partnerstvu s Našom strankom
0
Predsjedništvo SDP-a o partnerstvu s Našom strankom
Predsjedništvo Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDPBiH) održalo je danas u Sarajevu sjednicu na kojoj su obavljene pripreme za sjednicu Glavnog odbora koja će biti održana 3. oktobra.
Predsjedništvo SDP-a BiH razmatralo je i Inicijativu Kantonalnog odbora SDPBiH (KO SDPBiH) Sarajevo vezanu za stanje političkog partnerstva s Našom strankom u Sarajevu.

Predsjedništvo je dalo suglasnost na Inicijativu Kantonalnog odbora i zaključilo da zaduženi članovi Predsjedništva SDP-a BiH i Kantonalnog odbora prate razvoj situacije i u skladu s tim poduzmu dalje konkretne korake.

Značajan dio sjednice bio je posvećen pitanju duboke ekonomske i političke krize u kojoj se zemlja nalazi zbog, navedeno je u saopćenju SDP-a BiH, "nesposobnosti i neodgovornosti vlasti u BiH".

Zaključeno je da već najavljena rasprodaja državnih preduzeća ne može biti izvor novca za namirivanje napravljenih dugova.

- Aktualna vlast se vara ukoliko misli da će umjesto kresanja luksuza, tj. nekontroliranog trošenja budžetskih sredstava, popuniti rupe pljačkaškom privatizacijom Energoinvesta, Bosnalijeka i drugih državnih kompanija. Vlast u BiH se mora prestati baviti sama sobom i odmah početi rješavati nagomilane probleme građana koje je stvorila svojom nesposobnošću i neodgovornošću - stoji u saopćenju SDP-a BiH.

Predsjedništvo stranke donijelo je i odluku da Klub poslanika SDP-a BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH po peti put uputi u parlamentarnu proceduru Zakon o oduzimanju kriminalom stečene imovine ukoliko Vijeće ministara do 10. septembra ne izađe s ovakvim zakonom, a što je, podsjeća SDPBiH, obaveza koju je prije tri mjeseca dobilo od Parlamenta BiH, saopćeno je iz Centra za informisanje SDPBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: