Rukovodstvo zasjeda
13

Predsjedništvo SDA danas raspravlja o političkoj situaciji u BiH

Er. M.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) će na današnjoj sjednici razmatrati aktuelnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini.

Formiranje vlasti na nivou države Bosne i Hercegovine i njenog entiteta FBiH bit će samo jedna od tema koje će se naći pred rukovodstvom Stranke demokratske akcije (SDA).

Sjednica Predsjedništva SDA dolazi nakon sastanka visokih delegacija SDA i HDZ-a BiH, a koji je održan jučer u Mostaru. Jedan od zaključaka dogovora Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića bio je i da se otpočnu procesi vezani za izmjene izbornog zakonodavstva.

Stranke su dogovorile kako će već naredne sedmice biti održan sastanak ekspertnih grupa koje će raditi na izmjeni Izbornog zakona BiH tako da će zasigurno i ovo biti jedna od tema sastanka.

NATO put BiH, ekonomske prilike u Bosni i Hercegovini, izvještaj o stanju u BiH koji je visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko podnio Vijeću sigurnosti UN-a, stanje u SDA i unutarstranački izbori također će vjerovatno biti neke od tema o kojima će biti govora.

Već je poznato kako sjednici Predsjedništva SDA neće prisustvovati potpredsjednik SDA Denis Zvizdić s obzirom na to da danas, u svojstvu predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, učestvuje na Strateškom ekonomskom dijalogu o zapadnom Balkanu u Ženevi.