Važna odluka
47

Predsjedništvo SDA danas odlučuje s kim će formirati vlast

Piše: Er. M.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) na današnjoj sjednici trebalo bi donijeti odluku o tome s kojim političkim strankama će formirati vlast na nivou BiH i entiteta FBiH.

Članovi Predsjedništva SDA danas bi trebali raspravljati o formiranju vlasti na nivou države Bosne i Hercegovine i njenog entiteta Federacija BiH. Kako saznajemo, danas bi konačno trebala biti donesena odluka s kim će SDA ići u formiranje vlasti.

Za sada je poznato da će vlast na državnom nivou činiti SDA, HDZ BiH i SNSD uz satelitske stranke okupljene oko ovih političkih subjekata (DF, HSS, HKDU BiH, HSP-HNS, HSP DR AS BiH, HDU BiH, SP, Ujedinjena Srpska i DNS).

U opticaju je ulazak i Saveza za bolju budućnost (SBB) koji u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH ima dva zastupnika, a u Domu naroda PSBiH jednog delegata. SBB bi zajedno sa DF-om mogao ući i u vlast na nivou entiteta FBiH.

Pored toga, na dnevnom redu svakako će se naći i aktuelna politička situacija u našoj zemlji, odnosno nastavak euroatlantskog puta Bosne i Hercegovine.

Kolegij SDA održat će sjednicu u 15 sati, a nakon nje zasjedat će Predsjedništvo SDA.