{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predsjedništvo o kandidaturi BiH za nestalnu članicu VS-a

F
9.9.2009. u 07:15
0
0
Predsjedništvo o kandidaturi BiH za nestalnu članicu VS-a
0
Predsjedništvo o kandidaturi BiH za nestalnu članicu VS-a
Foto: Sarajevo-x.com
Predsjedništvo BiH održat će danas, 9. septembra, 61. redovnu sjednicu.
Na dnevnom redu će biti i kandidatura BiH za nestalno članstvo u Vijeću sigurnosti UN-a 2010. i 2011. i Informacija o realizaciji NATO Trust Fonda za BiH i aktivnostima Ministarstva obrane u oblasti tranzicije i zbrinjavanja personala.

Članovi Predsjedništva raspravljat će i o Prijedlogu odluke o prihvaćanju sporazuma i određivanje potpisnika za: Memorandum o razumijevanju između Vijeća ministara BiH i vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata za suradnju u oblasti visokog obrazovanja i znanstvenog istraživanja te Sporazum između BiH i Velikog Vojvodstva Luksemburg o socijalnom osiguranju.

Bit će razmatrani i Prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja: Sporazuma između Vijeća ministara BiH i vlade Republike Bugarske o suradnji u oblasti zdravstva te Sporazuma između BiH i Sultanata Oman o unapređenju i zaštiti investicija.

Predsjedništvo će odlučiti i o Prijedlogu odluke o promjeni potpisnika Sporazuma između BiH i Republike Bugarske o pomorskom prijevozu robe trgovačkim brodovima kao i Izviješću o povlačenju nominacije povijesnoga područja Jajca za upis na Listu svjetske baštine UNESCO-a, a u svjetlu izviješća ICOMOS-a od 10. marta 2009.

Na dnevnom redu je i Informacija o progresu projekta Integrirane rehabilitacije naslijeđa/Procjena stanja arhitektonskog i arheološkog naslijeđa (IRPP/SAAH) u sklopu Regionalnoga programa kulturnog i prirodnog naslijeđa za jugoistočnu Evropu, Prijedlog odluke o razrješenju s dužnosti međunarodnog člana Povjerenstva za očuvanje nacionalnih spomenika kao i Izviješće o radu s procjenom izvršenja Proračuna Povjerenstva za očuvanje nacionalnih spomenika, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: