61. redovna sjednica
0

Predsjedništvo o kandidaturi BiH za nestalnu članicu VS-a

FENA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Predsjedništvo BiH održat će danas, 9. septembra, 61. redovnu sjednicu.

Na dnevnom redu će biti i kandidatura BiH za nestalno članstvo u Vijeću sigurnosti UN-a 2010. i 2011. i Informacija o realizaciji NATO Trust Fonda za BiH i aktivnostima Ministarstva obrane u oblasti tranzicije i zbrinjavanja personala.

Članovi Predsjedništva raspravljat će i o Prijedlogu odluke o prihvaćanju sporazuma i određivanje potpisnika za: Memorandum o razumijevanju između Vijeća ministara BiH i vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata za suradnju u oblasti visokog obrazovanja i znanstvenog istraživanja te Sporazum između BiH i Velikog Vojvodstva Luksemburg o socijalnom osiguranju.

Bit će razmatrani i Prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja: Sporazuma između Vijeća ministara BiH i vlade Republike Bugarske o suradnji u oblasti zdravstva te Sporazuma između BiH i Sultanata Oman o unapređenju i zaštiti investicija.

Predsjedništvo će odlučiti i o Prijedlogu odluke o promjeni potpisnika Sporazuma između BiH i Republike Bugarske o pomorskom prijevozu robe trgovačkim brodovima kao i Izviješću o povlačenju nominacije povijesnoga područja Jajca za upis na Listu svjetske baštine UNESCO-a, a u svjetlu izviješća ICOMOS-a od 10. marta 2009.

Na dnevnom redu je i Informacija o progresu projekta Integrirane rehabilitacije naslijeđa/Procjena stanja arhitektonskog i arheološkog naslijeđa (IRPP/SAAH) u sklopu Regionalnoga programa kulturnog i prirodnog naslijeđa za jugoistočnu Evropu, Prijedlog odluke o razrješenju s dužnosti međunarodnog člana Povjerenstva za očuvanje nacionalnih spomenika kao i Izviješće o radu s procjenom izvršenja Proračuna Povjerenstva za očuvanje nacionalnih spomenika, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.