{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predsjedništvo još nema stav o granici BiH sa Crnom Gorom

F
12.5.2008. u 14:30
0
0
Predsjedništvo još nema stav o granici BiH sa Crnom Gorom
0
Predsjedništvo još nema stav o granici BiH sa Crnom Gorom
Član Predsjedništva BiH iz RS-a Nebojša Radmanović izjavio je danas u Banjoj Luci da je preispitivanju granice između BiH i Crne Gore u dijelu jadranske obale kompleksno pitanje i da je teško u ovom momentu reći šta može da učini Predsjedništvo BiH u vezi s tim.
On je dodao da sve inicijative koje govore o boljem zajedničkom životu u BiH su dobrodošle u Predsjedništvo i konkretno će to pitanje tek biti razmatrano da bi se o njemu zauzeo određeni stav.

"To je kompleksno pitanje koje se pokretalo više puta između raznih carstava u posljednja dva vijeka, a spominjalo se i u toku proteklog rata u BiH i na mirovnim pregovorima kada je potpisan Dejtonski sporazum. Teško je u ovom momentu reći šta može da učini Predsjedništvo BiH u vezi s tim", rekao je Radmanović.

Mediji u RS-u prenijeli su nedavno poziv vladike zahumsko-hercegovačkog i primorskog Grigorija vlastima BiH i RS-a da upotrijebe svoja ovlaštenja i zvanično pokrenu pitanje uključivanja BiH u arbitražu oko dijela jadranske obale koja joj je oduzeta.

Objavljeno je i da je RS-u i BiH oduzet izlaz na Jadransko more u dužini od sedam kilometara kod Sutorine u Bokokotorskom zalivu, iako je razgraničenje država nastalih raspadom nekadašnje SFRJ u svim drugim slučajevima izvršeno po avnojevskim granicama.

To područje ucrtano je kao teritorija Crne Gore.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: