{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predsjedništvo HNS-a BiH o pripremama za zakazivanje sjednice HNS-a

F
27.10.2014. u 15:06
3
1
Predsjedništvo HNS-a BiH o pripremama za zakazivanje sjednice HNS-a
3
Predsjedništvo HNS-a BiH o pripremama za zakazivanje sjednice HNS-a
U prostorijama HNS-a BiH u Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača" danas je održana 16. sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH, pod predsjedanjem Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a i HNS-a BiH.
Predsjedništvo HNS-a BiH održalo je prvu sjednicu u novim prostorijama nakon što je formalno i registriran rad HNS-a. Predsjedništvo je informirano o onome šta je sekretarijat HNS-a uradio na registriranju i svim onim dokumentima koje ovaj put HNS ima, i o tome se vodila rasprava.

Kako je saopćeno iz HNS-a BiH, na sjednici se napravila analiza, s odmakom od izbornih aktivnosti Općih izbora, onoga što se uradilo u proteklom razdoblju.

Jedna posebna tačka bila je zakazivanje, odnosno priprema za zakazivanje sjednice Hrvatskog narodnog sabora. Nakon rasprave zaključeno je da će Predsjedništvo HNS-a BiH procijeniti kada sazvati Hrvatski narodni sabor BiH.

Nastojat će se što prije to organizirati, a sljedeća sjednica Predsjedništva HNS-a BiH bit će odmah nakon objave konačnih izbornih rezultata, što znači, otprilike 11. novembra. Do tada bi sekretarijat HNS-a BiH trebalo pripremiti jedan nacrt dnevnog reda budućeg Sabora, ključne dokumente, koji bi se trebali donijeti kroz taj dnevni red.

Novi saziv Sabora HNS-a BiH konstituirat će se na temelju izbornih rezultata Općih i Lokalnih izbora iz 2012. godine, što znači, novi saziv Sabora činit će svi zastupnici svi vijećnici Lokalnih izbora od prije dvije godine, svi oni koji će od 11. novembra 2014. biti formalno predstavnici u skupštinama kada su u pitanju kantoni, entitetski nivo, parlament, izvršna vlasti, državni nivo vlasti, predstavnici u saboru RH i svi ostali članovi, kako to definira statut HNS-a BiH, zaključeno je na sjednici Predsjedništva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: