{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predsjedništvo EU zahvalilo Lajčaku na njegovom radu

F
26.1.2009. u 20:16
0
2
Predsjedništvo EU zahvalilo Lajčaku na njegovom radu
0
Predsjedništvo EU zahvalilo Lajčaku na njegovom radu
Predsjedništvo EU je, nakon imenovanja Miroslava Lajčaka za ministra vanjskih poslova Slovačke Republike, zahvalilo Lajčaku na njegovom radu kao posebnog predstavnika EU i visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini.
Predsjedništvo je također izrazilo zahvalnost Lajčaku na svemu što je učinio na napretku u Bosni i Hercegovini u okviru Procesa stabilizacije i pridruženja.

Predsjedništvo EU je uvjereno da će Ured posebnog predstavnika EU i Ured visokog predstavnika biti u stanju da garantira svoje puno funkcioniranje i odgovornosti dok se ne imenuje Lajčakov nasljednik, saopćeno je iz češkog predsjedništva EU.

Predsjedništvo također poziva predstavnike BiH da nastave s ispunjavanjem preduslova za zatvaranje Ureda visokog predstavnika i snaženje uloge Evropske unije i njenog posebnog predstavnika.

Predsjednišvo želi iskoristiti ovu priliku da potvrdi evropsku perspektivu BiH definiranu u Solunskom programu i ponavlja spremnost EU da pomogne BiH u provedbi njenog Sporazuma o stabilizaciji i pridruženju.

Predsjedništvo naglašava odgovornost predstavnika BiH da odluče o budućnosti svoje zemlje i tempu njenog napretka ka EU.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: