Sjednica u Prijedoru
11

Predsjedništvo DNS-a dalo podršku Marku Paviću: Ostajemo dio vlasti u RS-u

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Glavni odbor DNS-a dao je na današnjoj sjedici punu podršku predsjedniku i Predsjedništvu DNS-a da nastave da vode stranku na principima stranačkog programa i statuta, rekao je lider DNS-a Marko Pavić.

Pavić je rekao da DNS i dalje ostaje pri koalicionom sporazumu koji je potpisan sa SNSD-om i Socijalističkom partijom.

"Mi ćemo, prema obećanju mandatara i dalje činiti dio vlasti i Vlade u Republici Srpskoj", rekao je Pavić nakon današnje sjednice Glavnog odbora DNS-a u Prijedoru.

Na pitanje koliko ministarskih mjesta očekuje, Pavić je rekao da će o tome biti razgovarano početkom iduće sedmice.

Pavić je rekao da DNS nastavlja rad na principima stranačkog programa i statuta i na principima volje i želje članova i glasača koji su DNS-u dali podršku na proteklim izborima.

On je dodao da je Glavni odbor DNS-a usvojio zaključke sa 15. i 16. sjednice Predsjedništa stranke, čime je data puna podrška predsjedniku i Predsjedništvu stranke da i dalje nastave da vode stranku na ovim principima.

"Onemogućeno je da jedna grupa ljudi, uz pomoć sa strane, preuzme stranku. Izvorni DNS je ostao i nastavit će da djeluje na svojim osnovnim principima", naglasio je Pavić.

On je naveo da je jedan broj članova DNS-a radio suprotno politici i stavovima organa stranke i da su isključi iz stranke.

"Oni se nisu žalili i nisu bili prisutni na današnjoj sjednici Glavnog odbora. Od 146 članova mi smo imali danas 139 i kada bismo sve sabrali nekih četrdeset članova nije bilo na današnjoj sjednici. Sa onim članovima koji su sami sebe isključili iz članstva to je manje od četvrtine ukupnog nekadašnjeg broja Glavnog odbora", rekao je Pavić.

On je izrazio zadovoljstvo pozitivnom energijom koja se, kako je rekao, osjetila u DNS-u.

Pavić je rekao da je na današnjoj sjednici Glavnog odbora usvojen izvještaj centralnog izbornog štaba, uz konstataciju da je DNS izuzetno zadovoljan rezultatima izbornih aktivnosti.

"Pohvalili smo regije Romanije, Bijeljine i Banje Luke i pojedince koje su u tim regijama dali izuzetan doprinos za veliki rast broja glasova", rekao je Pavić.

On je dodao da su ti rezultati osnov da DNS ide dalje i da na narednim izborima postigne bolji rezultat nego u prethodnom periodu.

"Konstatovali smo da smo svoje planove ispunili kada smo osvojili 12 poslaničkih mjesta u Narodnoj skupštini Republike Srpske i jedno u Palamentu BiH, zatim 100.000 glasova za zajedničke kandidate za člana Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Srpske. Imamo rezultate sa kojima se možemo ponositi i sa kojima možemo biti zadovoljni", rekao je Pavić.