BiH
0

Predsjedništvo BiH: Željko Komšić na obilježavanju Dana Tuzle

FENA
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić prisustvovao je, na poziv načelnika općine Tuzla Jasmina Imamovića, kompletnoj ceremoniji obilježavanja 4. aprila - Dana Tuzle, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Poslije polaganja cvijeća i vijenaca, uz prisustvo visokih zvanica i velikog broja građana, na spomen - kompleksu Ceremonijalnog platoa u Slanoj banji odana je pošta žrtvama fašizma, poginulim braniteljima Tuzle i Bosne i Hercegovine 1992 -1995, otvoren je obnovljeni Trg žrtvama genocida u Srebrenici i položeno cvijeće na Spomen ploču koja se nalazi na ulazu Kina Art odnosno Radničkog univerziteta u Tuzli.

Na svečanoj akademiji, poslije obraćanja člana Predsjedništva Komšića i Željka Kneza, savjetnika u kabinetu člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, načelnik Imamović govorio je vijećnicima i gostima o razvojnim programima Grada .

Tom prilikom je istakao da je Tuzla pobjeda jedinstva u različitostima koja će i u budućnosti gledati sa zrnom soli i tako sačuvati obraz, čestitost i besmrtnost Tuzle.

Na svečanoj akademiji dodijeljena su priznanja najzaslužnijim institucijama, organizacijama i pojedincima, te izveden kulturno-umjetnički program na kojem su nastupili poznati estradni umjetnici. Tom prilikom Tuzlaci su toplo pozdravili Mariju Šestić, ovogodišnjeg predstavnika Bosne i Hercegovine na Eurosongu.