{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predsjedništvo BiH traži hitnu dostavu odgovora iz tačke 1 Upitnika Evropske komisije

13.9.2017. u 18:09
19
38
Predsjedništvo BiH traži hitnu dostavu odgovora iz tačke 1 Upitnika Evropske komisije
19
Predsjedništvo BiH traži hitnu dostavu odgovora iz tačke 1 Upitnika Evropske komisije
Foto: Harun Muminović/Klix.ba
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na današnjoj redovnoj sjednici primilo k znanju Izvještaj Vijeća ministara o aktivnostima u okviru procesa evropskih integracija BiH, posebno uzimajući u obzir izvršene i preostale obaveze u vezi s pripremom odgovora na Upitnik Evropske komisije.
"Zadužuje se Vijeće ministara BiH da u saradnji s Vladom Republike Srpske, Vladom Federacije BiH, vladama kantona i Vladom Brčko Distrikta poduzme sve neophodne aktivnosti s ciljem što hitnije dostave odgovora iz tačke 1 Upitnika Evropske komisije", saopćeno je nakon sjednice Predsjedništva.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je donijelo Odluku o prihvatanju Ugovora o osnivanju Transportne zajednice između Evropske unije i strana potpisnica iz jugoistočne Evrope (Republika Albanija, Bosna i Hercegovina, Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija, Crna Gora, Republika Srbija i Kosovo).

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je zaključilo da će koordinaciju po pitanju učešća Bosne i Hercegovine u okviru Transportne zajednice, te zauzimanje stavova i predstavljanje dogovoriti nadležna ministarstva Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srpske, u skladu s ustavnim nadležnostima i odredbama koje proizilaze iz Ugovora o Transportnoj zajednici.

Predsjedništvo BiH je primilo k znanju finansijske izvještaje Centralne banke Bosne i Hercegovine na dan 30. 6. 2017. godine.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je donijelo odluke kojima se odobrava zaključivanje:

-Memoranduma o razumijevanju između Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore o saradnji u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja,

-Sporazuma o projektu tehničke saradnje „Jačanje kapaciteta za upravljanje i smanjenje rizika od katastrofe i uvođenje praksi prilagođavanja klimatskim promjenama u sektoru poljoprivrede na zapadnom Balkanu”.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je dalo odobrenje za zaključivanje:

-Memoranduma o razumijevanju o naučnoj i tehnološkoj saradnji između Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Ministarstva nauke i tehnologije Islamske Republike Pakistan.

-Izvršnog programa kulturne saradnje između Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Ministarstva kulture Narodne Republike Kine za period 2018. - 2021. godina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: