{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predsjedništvo BiH razmatra kuda sa viškom oružja

F
10.6.2009. u 11:29
0
10
Predsjedništvo BiH razmatra kuda sa viškom oružja
0
Predsjedništvo BiH razmatra kuda sa viškom oružja
Redovna sjednica Predsjedništva BiH bit će održana danas u Sarajevu.
Na dnevnom redu je Prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Kraljevine Danske o razvojnoj saradnji i Prijedlog odluke o viškovima naoružanja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava za Oružane snage BiH te Izvještaj o učestvovanju pripadnika Oružanih snaga, policijskih i državnih službenika BiH u operacijama podrške miru u inostranstvu za period 1. jula do 31. decembra 2008. godine.

Članovi Predsjedništva BiH razmatrat će danas i Prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Ugovora o garanciji za kreditnu liniju Agenciji za osiguranje depozita BiH između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj, te Izvještaj ICOMOS - Molba za povlačenje kandidature Jajca za upis na Listu svjetske baštine.

Na dnevnom redu su i Prijedllog odluke o ratifikaciji Protokola protiv nezakonite proizvodnje i trgovine vatrenim oružjem, njegovim dijelovima, komponentama i municijom, kojim se dopunjava Konvencija Ujedinjenih naroda protiv transnacionalnog organiziranog kriminala i Protokola između Ministarstva sigurnosti BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova i javne uprave Crne Gore o provedbi zajedničkih patrola uz zajedničku državnu granicu.

Članovi Predsjedništva bit će upoznati i s Programom informatizacije Predsjedništva BiH 2009 - 2011. godina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: