{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predsjedništvo BiH primilo novoimenoganog komandanta EUFOR-a

S
6.12.2007. u 16:54
0
0
Predsjedništvo BiH primilo novoimenoganog komandanta EUFOR-a
0
Predsjedništvo BiH primilo novoimenoganog komandanta EUFOR-a
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva BiH dr. Haris Silajdžić primili su danas novoimenovanog komandanta EUFOR-a, general-majora Ignacia Martina Villalaina.
"Vaš uspjeh u misiji u našoj zemlji je ujedno i uspjeh Bosne i Hercegovine. Vaše prisustvo ovdje je pomoć Bosni i Hercegovini na putu ka evropskim integracijama, Evropskoj uniji i NATO-u," kazao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i dodao da će institucije BiH pružiti podršku EUFOR-u da uspješno realizira svoju misiju, da ona prođe mirno i sigurno. "U nadležnosti Predsjedništva BiH je područje odbrane, tako da možete računati na našu podršku kao vrhovnog komandanta Oružanih snaga BiH" istakao je predsjedavajući Komšić.

"Danas imamo jedan važan zadatak, čuvanje mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovini . EUFOR ima značajnu ulogu u tome,“ kazao je član Predsjedništva BiH dr. Haris Silajdžić. Prema njegovim riječima posebno je važno ostvarivati punu saradnju između EUFOR-a i institucija Bosne i Hercegovine.

"Misija EUFOR-a je održavati sigurno i stabilno okruženje.Obraćamo pažnju na sve informacije jer nam je cilj da naša misija bude uspješna" kazao je general-major Ignacio Martin Villalain,komandant EUFOR-a. On je istakao da je jedan od njegovih prioriteta održavanje stabilnosti u BiH i da će EUFOR izvršiti svoju misiju .

Prema riječima predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, situacija oko Kosova komplikuje situaciju u regionu a Predsjedništvo BiH "posmatra šta se dešava i ne želi da zbivanja u vezi sa Kosovom imaju uticaj na BiH".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: