{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predsjedništvo BiH o saradnji s Vijećem Evrope i sjednici Međudržavnog vijeća BiH i RH

F
14.3.2006. u 14:12
0
0
Predsjedništvo BiH o saradnji s Vijećem Evrope i sjednici Međudržavnog vijeća BiH i RH
0
Predsjedništvo BiH o saradnji s Vijećem Evrope i sjednici Međudržavnog vijeća BiH i RH
Dokument "Strategija suradnje Vijeća Evrope s Bosnom i Hercegovinom za 2006./2007. godinu" te pripreme za održavanje 10. sjednice Međudržavnog vijeća za suradnju između Republike Hrvatske i BiH, razmatrat će na sutrašnoj sjednici članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine.
I poziv generalnog sekretara UN-a predsjedavajućem Predsjedništva BiH za učestvovanje na sastanku Generalne skupštine UN-a, kao i posjet predsjednika Rumunije Bosni i Hercegovini od 21. do 22. aprila, bit će na dnevnom redu sutrašnje sjednice Predsjedništva BiH.

Tročlano bh. predsjedništvo izjasnit će se i o pozivu za učešće na 10. peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu od 13. do 15. juna, kao i o samitu šefova država i vlada SEECP-a u Solunu 4. maja.

Na dnevnom redu sjednice su prijedlozi odluka o: davanju agremana; dopuni osnova za pristupanje Bosne i Hercegovine revidiranoj Evropskoj socijalnoj povelji; pristupanju Bosne i Hercegovine Konvenciji o zaštiti proizvođača fonograma od nedopuštenog umnožavanja njihovih fonograma; pristupanju Bosne i Hercegovine protokolu koji se odnosi na Madridski sporazum o međunarodnoj registraciji žigova; prihvatanju Sporazuma između BiH i Republike Makedonije o suradnji u oblasti obrazovanja i nauke, kao i Prijedlog odluke o promjeni potpisnika Ugovora između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Slovačke o suradnji u oblasti kulture i umjetnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: