BiH
0

Predsjedništvo BiH o produženju mandata jedinici OS BiH u Afganistanu

FENA
Predsjedništvo BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu trebalo bi da razmatra Prijedlog odluke o produženju mandata pješačkoj postrojbi Oružanih snaga BiH u operaciji Snage međunarodne sigurnosne pomoći u Islamskoj Republici Afganistan.

Trebalo bi da bude razmatran i Prijedlog odluke o produženju mandata kontingenta Oružanih snaga BiH u mirovnoj operaciji Ujedinjenih naroda u Demokratskoj Republici Kongo.

Predviđeno je i razmatranje Izvješća o sudjelovanju pripadnika Oružanih snaga, policijskih i državnih službenika BiH u operacijama potpore miru za razdoblje od 1. jula do 31. decembra 2011. godine i od 1. januara do 30. juna 2012. godine.

Na dnevnom redu će se naći i Prijedlog odluke o uništavanju streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava Oružanih snaga BiH.

Predsjedništvo BiH bi, između ostalog, trebalo razmatrati Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o imenovanju predstavnika BiH u međunarodnim financijskim institucijama kao i Informaciju o inicijativi za zaključivanje Općeg memoranduma o razumijevanju između Snaga Europske unije (EUFOR) i Ministarstva obrane BiH/Oružanih snaga BiH.