{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predsjedništvo BiH o lobiranju za kandidaturu za nestalnu članicu VS UN-a

F
29.7.2008. u 09:30
0
0
Predsjedništvo BiH o lobiranju za kandidaturu za nestalnu članicu VS UN-a
0
Predsjedništvo BiH o lobiranju za kandidaturu za nestalnu članicu VS UN-a
Predsjedništvo BiH će danas na sjednici u Sarajevu razmatrati prijedlog mjera koje BiH treba poduzeti na pitanju lobiranja za kandidaturu za nestalnu članicu Vijeća sigurnosti OUN-a.
Na dnevnom redu je i pismo predsjednika Republike Island, upućeno predsjedavajućem Predsjedništva BiH, a povodom traženja podrške kandidaturi Islanda za mjesto u Vijeću sigurnosti OUN-a za period 2009.-2010.

Predsjedništvo BiH treba razmatrati i Izvještaj sa 32. zasjedanja Komiteta za svjetsku baštinu UNESCO-a, održanoga u Quebecu u Kanadi od 2. do 10. jula ove godine.

Predviđeno je i izjašnjavanje o prijedlozima odluka o prihvatanju sporazuma i određivanje potpisnika za Sporazum o finansiranju između BiH i Komisije evropskih zajednica u pogledu prekograničnog programa između BiH i Republike Srbije, te između BiH i Republike Hrvatske za 2007. godinu -Komponenta II prekogranična saradnja.

Predsjedništvo BiH će razmatrati i prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja ugovora o uzajamnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima između BiH i Republike Indije, kao i o prijedlogu odluke o pristupanju naše zemlje Evropskom sporazumu o dostavljanju molbi za pravnu pomoć iz Strasbourga 27. januara 1977. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: