{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predsjedništvo BiH na redovnoj sjednici usvojilo niz odluka

F
5.9.2007. u 17:25
0
0
Predsjedništvo BiH na redovnoj sjednici usvojilo niz odluka
0
Predsjedništvo BiH na redovnoj sjednici usvojilo niz odluka
Niz odluka usvojeno je na današnjoj redovnoj sjednici Predsjedništva BiH, održanoj u Sarajevu pod predsjedanjem predsjedavajućeg Željka Komšića, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću BiH.
Predsjedništvo BiH donijelo je Odluku o davanju agremana Ani Teresa Dengo Benavides na dužnost izvanredne i opunomoćene ambasadorice Kostarike za BiH sa sjedištem u Republici Austriji, Odluku o davanju agremana Cristini Funes-Noppen na dužnost izvanredne i opunomoćene ambasadorice Belgije za BiH sa sjedištem u Republici Austriji te Odluku o upućivanju poziva generalnom direktoru UNESCO-a da posjeti Bosnu i Hercegovinu.

Usvojen je i Izvještaj sa 31. sjednice Komiteta za svjetsku baštinu, održane na Novom Zelandu od 23. juna do 2. jula ove godine, saopćeno je.

Donijeta je Odluka o određivanju vršitelja dužnosti na generalskim pozicijama u Oružanim snagama BiH -brigadnom generalu Anti (Andrija) Jeleču na dužnost: vršitelj dužnosti zapovjednika Operativne komande OS BiH i brigadiru Ivici (Blago) Jerkiću na dužnost: vršitelj dužnosti zapovjednika 4. pješadijske brigade OS BiH.

Članovi Predsjedništva BiH usvojili su i Odluku o pristupanju Bosne i Hercegovine Sporazumu između država članica NATO-a i drugih država članica Partnerstva za mir u pogledu njihovih snaga (PfP SOFA) te Dodatnom protokolu iz 1995. godine i Daljnjem dodatnom protokolu iz 1995. godine.

Usvojena je Odluka o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma u oblasti obrazovanja između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Crne Gore te Odluka o prihvaćanju Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Crne Gore o suradnji u borbi protiv terorizma, organiziranog kriminala, nelegalne trgovine narkoticima, psihotropnim supstancama i prekursorima, ilegalne migracije i ostalih krivičnih djela.

Usvojena je i Odluka o imenovanju članova Komisije za izbjeglice i raseljene osobe BiH.

Članovi Predsjedništva BiH raspravljali su o zahtjevu za ponovnim razmatranjem teksta Odluke o prihvaćanju Osnovnog ugovora između BiH i Srpske pravoslavne crkve na današnjoj sjednici, jer je član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić tražio da se promijeni pravni osnov za donošenje navedene odluke.

Predsjedništvo BiH je sa jednim glasom "za" i dva glasa "protiv" odbilo razmatranje ove tačke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: