BiH
0

Predsjedništvo BiH: Hrvatskoj ponovno prenijeti stav o izgradnji mosta Komarna-Pelješac

FENA
Predsjedništvo BiH naložilo je danas na sjednici u Sarajevu ministru vanjskih poslova naše zemlje da hrvatskom ambasadoru u BiH ponovi stavove Predsjedništva da se BiH protivi izgradnji mosta Komarna-Pelješac, do rješavanja otvorenih pitanja vezanih za identificiranje morske granične crte između dviju država.

Kako je saopćeno iz Predsjedništva BiH, naloženo je da se prilikom tog susreta ponovno zatraži da Republika Hrvatska ne preduzima nikakve jednostrane radnje na izgradnji mosta.

Predsjedništvo BiH je zvaničan stav u povodu izgradnje ovog mosta iznijelo na 11. sjednici Međudržavnoga vijeća za saradnju između BiH i Republike Hrvatske održanoj 3. marta.

Ovaj stav je također ponovljen prilikom posjete predsjednika Vlade Republike Hrvatske Ive Sanadera našoj zemlji 29. marta.

Predsjedništvo BiH je danas na sjednici donijelo Odluku o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između MVP-a BiH i Federalnoga ministarstva vanjskih poslova Republike Austrije o razvojnoj saradnji.