{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predsjedništvo BiH danas raspravlja o budžetu?

S
4.1.2012. u 10:12
0
0
Predsjedništvo BiH danas raspravlja o budžetu?
0
Predsjedništvo BiH danas raspravlja o budžetu?
Predsjedništvo BiH danas bi u Sarajevu trebalo da održi sastanak, rekao je Srni Damir Bećirević, savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva Željka Komišića.
Prema Bećirevićevim riječima, moguće je da članovi Predsjedništva razgovaraju o pitanju budžeta BiH za 2011. godinu.

Parlamentarna skupština BiH odobrila je na isteku prošle godine budžet BiH za 2011. godinu, uz zaključak da Predsjedništvo BiH u toku ove sedmice formalno sačini Prijedlog zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2011, kako bi on bio objavljen u Službenom glasniku BiH.

Bećirević je dodao da Predsjedništvu BiH još nije stigla potvrda iz Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) ispunjava li kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda potrebne uslove.

"Potvrda od Centralne izborne komisije (CIK) stigla je prije Nove godine, a da bi prijedlog za predsjedavajućeg bio upućen parlamentu BiH potrebno je da stigne i pozitivan odgovor od SIPA-e", podsjetio je Bećirević.

Sastanak tročlanog Predsjedništva BiH trebalo bi da bude održan u Sarajevu u popodnevnim satima.

Nakon postignutog međustranačkog dogovora, prema kojem je HDZ BiH pripalo mjesto predsjedavajućeg Vijeća ministara, ova stranka predložila je Predsjedništvu BiH Bevandu za kandidata.

Predsjedništvo je u četvrtak, 30. decembra, SIPA-i i CIK-u uputilo zahtjev da izvrše zakonom propisanu provjeru, a rok za ove aktivnosti je osam dana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: