{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predsjedništvo BiH danas o delegaciji za Skupštinu UN-a

S
5.9.2012. u 03:39
0
2
Predsjedništvo BiH danas o delegaciji za Skupštinu UN-a
0
Predsjedništvo BiH danas o delegaciji za Skupštinu UN-a
Predsjedništvo BiH trebalo bi danas da odredi delegaciju BiH koja će u septembru učestvovati na 67. zasjedanju Generalne skupštine UN u Njujorku.
Članovi Predsjedništva BiH razmotrit će i poziv bivšeg predsjednika SAD Billa Clintona za učešće na godišnjem sastanku Clintonove globalne inicijative od 23. do 25. septembra u Njujorku, poziv za učešće na 6. Međunarodnom forumu mira i sporta, pod predsjedavanjem princa Alberta Drugog od Monaka, koji se održava od 31. oktobra do 2. novembra u ruskom gradu Sočiju.

Bit će razmotren i poziv za učešće na 28. zasjedanju Stalnog odbora za ekonomsku i poslovnu saradnju Organizacije islamske saradnje u Istanbulu od 8. do 11. oktobra, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Na dnevnom redu sjednice naći će se i Prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Odluke o veličini, strukturi i lokacijama Oružanih snaga BiH, Prijedlog odluke o produženju mandata Pješadijskoj jedinici Oružanih snaga BiH i Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o učešću grupe instruktora Oružanih snaga BiH u mirovnim snagama u Afganistanu.

Predsjedništvo će razmotriti i Prijedlog odluke o uništavanju municije i minsko-eksplozivnih sredstava Oružanih snaga BiH i informaciju o organizovanju sastanka ministara odbrane jugoistočne Evrope /SEDM/ u Sarajevu. Članovi Predsjedništva BiH trebalo bi da daju ovlaštenje Ministarstvu odbrane da zaključi Opšti memorandum o razumijevanju između Eufora i Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH. Bit će riječi i o informaciji o stanju u poljoprivrednom sektoru u BiH u kontekstu procesa integracija BiH u EU.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: