{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predsjednik VSTVBiH sastao se sa ambasadorima Velike Britanije i SAD-a

S
6.2.2007. u 13:43
0
0
Predsjednik VSTVBiH sastao se sa ambasadorima Velike Britanije i SAD-a
0
Predsjednik VSTVBiH sastao se sa ambasadorima Velike Britanije i SAD-a
Branko Perić, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća susreo se danas sa ambasadorom SAD-a, Douglas McElhaney-em i ambasadorom Velike Britanije Matthew Rycroft-om i razgovarao o dostignućima u reformi pravosuđa kao i o izazovima koji stoje pred ovom institucijom.
Posebno se razgovaralo o važnosti da nezavisno pravosuđe bude definisano u Ustavu Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Perić se zahvalio vladi Sjedinjenih država na njihovoj pomoći u projektu model sudova, u upravljanju predmetima i drugim pravosudnim reformama. Pozdravio je podršku vlade Velike Britanije koja se odnosi na izradu državne strategije pravnog sektora koja će definisati buduće prioritete u okviru tog sektora.

Predsjednik Perić je rekao:”Ljudi u BiH žele efikasno, odgovorno i nezavisno pravosuđe. Bez toga nema ni vladavine zakona u BiH.Pomak je učinjen, ali je još dug put pred nama. Mi ćemo i dalje od vlada SAD-a i Velike Britanije tražiti da nam pomažu u izgradnji pravosuđa. Njihove zemlje imaju jaku tradiciju nezavisnosti pravosuđa. Njihova podrška - politička i finansijska, je od vitalnog značaja za nas i ubuduće. Apelovao sam za podršku kako bi se nezavisnost pravosuđa osigurala u novom Ustavu”.

Ambasadori su ukazali na važna ostvarenja u reformi pravosuđa u Bosni i Hercegovini i govorili su o njihovoj daljoj riješenosti da podrže razvoj nezavisnog pravosuđa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: