|

Predsjednik Vlade RS: Ja radim rudarski posao, jednak onom koji radi rudar u jami

Predsjednik Vlade RS: Ja radim rudarski posao, jednak onom koji radi rudar u jami
362
M. N.
17.9.2019. u 12:23
47
komentara
362

dijeljenja
Predsjednik Vlade RS: Ja radim rudarski posao, jednak onom koji radi rudar u jami Foto: M.D./Klix.ba
Odgovarajući na pitanja poslanika Narodne skupštine Republike Srpske o šumskim gazdinstvima koja posluju u minusu, predsjednik Vlade RS Radovan Višković kazao je kako radi rudarski posao, jednak onom koji radi rudar u jami.
Poslanik Draško Stanivuković citirao je njegovu izjavu u kojoj je naveo: "Bilo bi časno i pošteno da se svi koji rukovode šumskim gazdinstvima koja imaju gubitke sklone sami. Bolje im je to nego da uđemo u procedure dokazivanja gubitaka, onda ćemo možda ustanoviti i neke druge stvari" uz pitanje "da li je on premijer ili se tako samo nekada počešlja".

"Znači li ovo da svako može pokrasti nekoliko miliona KM i onda otići s funkcije, a da vi u tom slučaju nećete pokrenuti procedure protiv njih?", pitao je Stanivuković.

Premijer Višković je rekao kako je to Stanivukovićeva slobodna interpretacija te da su do sada smijenjeni direktori četiri šumska gazdinstva u RS-u. Dodao je kako su pokrenute i krivične prijave protiv odgovornih u šumskom gazdinstvu Drinić. Kako je ranije rečeno, prvi na listi za smjenu su direktori šumskih gazdinstava "Romanija" Sokolac, "Drinić" i "Vrbanja" Kotor Varoš od ukupno 18 preduzeća koja posluju negativno.

"Ministar Dragan Lukač je dao nalog da se provedu istražne radnje u svim tim šumskim gazdinstvima. Vlada je uradila ono što se od nje očekuje, a mi sada od njih očekujemo da ispitaju odgovornost po dubini. Nisu samo direktori odgovorni, to ide u dubinu sve do šumara. Predsjednik Vlade će istrajati u ovome. Ja što kažem to i uradim. Ovo je jedan rudarski posao, jednak onom koji radi rudar u jami, ako želite raditi časno i pošteno", rekao je Višković.

Podsjetimo samo da plata bez naknada i ostalih dodataka za funkciji predsjednika Vlade RS iznosi 3.375 KM, dok plate rudara rijeko gdje prelaze 1.000 KM.
Prijavi grešku


Komentari (47)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...