Predsjednik suda u Sarajevu Vladimir Špoljarić prijavljen za seksualno uznemiravanje

Predsjednik suda u Sarajevu Vladimir Špoljarić prijavljen za seksualno uznemiravanje
47
D. Be.
11.10.2019. u 11:58
96
komentara
47

dijeljenja
Predsjednik suda u Sarajevu Vladimir Špoljarić prijavljen za seksualno uznemiravanje Foto: CIN
Predsjednik Kantonalnog suda u Sarajevu Vladimir Špoljarić prijavljen je zbog više krivičnih djela, među kojima su seksualno uznemiravanje i zloupotreba položaja, zbog čega je formiran predmet.
Špoljarića je zbog seksualnog uznemiravanja na radnom mjestu prijavila Enisa Pazalja koja radi na mjestu sekretara ovog suda. Ona je Uredu disciplinskog tužioca prijavila prvog čovjeka Kantonalnog suda u Sarajevu, što je i potvrđeno za Klix.ba.

Iz Ureda disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH za Klix.ba kažu da su zaprimili prijavu protiv nosioca spomenute pravosudne funkcije, dok o sadržaju i konkretnom postupanju nisu mogli dati više informacija.

Prema pisanju Žurnala, Špoljarić je Pazalji pisao ljubavne poruke i udvarao joj se na radnom mjestu, pokušao ostvariti fizički kontakt, da bi na kraju sve završilo teškim riječima i prijetnjama. Pazalja je poslije svega Špoljarića odlučila prijaviti nadležnim organima.

Kako saznajemo, službenici SIPA-e su uzeli izjavu od osobe koja je prijavila cijeli slučaj.

"Jedna osoba je dala izjavu službenicima SIPA-e u vezi s navedenom prijavom koja je proslijeđena Tužilaštvu BiH", rekao je za Klix.ba Luka Miladinović, glasnogovornik Agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

U Tužilaštvu BiH su zaprimili informacija od Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), koja se odnosi na navedenu osobu.

Špoljarić je prije četiri godine bio u fokusu medija koji su ga povezivali s Esedom Radeljašem s obzirom na to da je Radeljaš gradio vikendicu na zemlji sudije Špoljarića u vrijeme kada je on rješavao njegov sudski postupak.Krajem maja ove godine Vladimir Špoljarić je izabran kao jedini kandidat na funkciju predsjednika Kantonalnog suda u glavnom gradu BiH.

Za sudiju Kantonalnog suda u Sarajevu imenovan je 1997. godine, a skoro 20 godina poslije na istom sudu je postavljen za predsjednika Krivičnog odjeljenja. U novembru 2018. godine, dvije godine pred odlazak u penziju, bio je imenovan za vršioca dužnosti predsjednika Kantonalnog suda u Sarajevu.
Prijavi grešku


Komentari (96)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...