|

Predsjednik Suda BiH primio u oproštajnu posjetu šefa Misije OSCE-a u BiH

Predsjednik Suda BiH primio u oproštajnu posjetu šefa Misije OSCE-a u BiH
0
M. N.
15.8.2019. u 15:51
1
komentara
0

dijeljenja
Predsjednik Suda BiH primio u oproštajnu posjetu šefa Misije OSCE-a u BiH Arhiv
Predsjednik Suda BiH Ranko Debevec primio je danas u oproštajnu posjetu šefa Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini ambasadora Brucea G. Bertona s kojim je razgovarao o projektima i aktivnostima koje Misija OSCE-a u BiH realizuje sa Sudom BiH i pravosudnim institucijama sa ciljem jačanja vladavine prava.
Tokom sastanka predsjednik Debevec je izrazio zahvalnost ambasadoru Bertonu za značajan doprinos uspješnoj saradnji na personalnom i institucionalnom nivou, te naglasio da će Sud BiH nastaviti da pruža potpunu podršku OSCE-ovom projektu praćenja rada na predmetima ratnih zločina. Predsjednik Debevec je također naglasio važnost snažne i postojane podrške koju Misija OSCE-a u BiH pruža pravosudnim institucijama Bosne i Hercegovine.

Ambasador Berton je zahvalio na ukazanom povjerenju i dosadašnjoj veoma dobroj i profesionalnoj saradnji tokom realizacije projektnih aktivnosti, te naglasio ključnu ulogu Suda u provođenju pravde.

Berton i predsjednik Debevec su se saglasili da ključna pitanja sudijskog statusa i nezavisnosti trebaju biti adekvatno uređena zakonom.

Predsjednik Debevec je zahvalio ambasadoru Bertonu za njegov angažman u Bosni i Hercegovini poželjevši mu uspjeh u daljem radu i karijeri, saopćeno je iz Suda BiH.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...