BiH
0

Predsjednik SR Njemačke sutra u Sarajevu

FENA
Horst Köhler
Horst Köhler
Predsjednik Savezne Republike Njemačke Horst Köhler doputovat će sutra u Sarajevo u zvaničnu posjetu BiH. Ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj, njemački ambasador Michael Schmunk i gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac će na aerodromu u Sarajevu dočekati njemačkog predsjednika.

U zgradi Predsjedništva BiH predsjednik Köhler razgovarat će i razmijeniti politička mišljenja s predsjedavajućim i članovima Predsjednistva BiH, Nebojšom Radmanovićem, Željkom Komšićem i Harisom Silajdžićem.

Nakon toga će se u obilasku starog dijela Sarajeva i šetnji od Sebilja na Baščaršiji do Katedrale informirati o historiji, kulturi i duhovnom životu Bosne i Hercegovine i grada Sarajeva. U obilasku starog dijela Sarajeva domaćin njemačkom predsjedniku bit će gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac.

Nakon toga predsjednik SR Njemačke će se u Rajlovcu sresti s vojnicima njemačkog kontingenta EUFOR-a.

U pratnji predsjednika Savezne Republike Njemačke dr. Horsta Köhlera bit će njegova supruga Eva Luise-Köhler. Ona će posjetiti socijalne i humanitarne urede Udruženje građana oboljelih od Morbus Crohna i Colitis Ulcerose i Međunarodnu komisiju za nestale osobe (ICMP).

Ovo je druga posjeta predsjednika Savezne Republike Njemačke Bosni i Hercegovini.