BiH
6

Predsjednik Sindikata Agencije za lijekove BiH: Hitno nam treba direktor

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Predsjednik Sindikata Agencije za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine Ramo Rustemović upozorava da se hitno mora imenovati direktor i zamjenik direktor Agencije u skladu sa zakonskim propisima.

Prema njegovim riječima, vršioca dužnosti direktora Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH imenovalo je Vijeće ministara BiH 30. decembra 2015. godine, a zamjenika direktora Agencije nema u periodu od prethodne četiri godine.

"Također bih istakao da se zbog ovakvog statusa rukovodećih struktura Agencije onemogućava dugoročno planiranje, funkcioniranje i donošenje važnih odluka vezanih za ovu Agenciju. S obzirom na to da je kompletna konkursna procedura izbora direktora i zamjenika direktora Agencije završena, te da su na intervjuu odabrani najuspješniji kandidati, smatram da treba što hitnije završiti ova imenovanja", navodi Rustemović.

Dodaje da politici u ovom slučaju nema mjesta, zbog važnosti Agencije i poslova koji se unutar nje obavljaju, a koji, prema njegovim riječima, prvom redu služe zaštiti zdravlja svih gradana Bosne i Hercegovine.