Inicijativa Salema Marića
148

Predsjednik SDA u Mostaru predložio Nelsona i Sattlera za počasne građanine

R. D.
Inicijativa Salema Marića
Inicijativa Salema Marića
Predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić (SDA) na jučerašnjoj redovnoj sjednici Gradskog vijeća pokrenuo je inicijativu za dodjelu priznanja počasni građanin za Erica Nelsona, ambasadora SAD-a u BiH i Johanna Sattlera, šefa delegacije i specijalnog predstavnika EU u BiH.

Marić kažu da su njih dvojica dali odlučujući doprinos u donošenju sporazuma i izmjena Izbornog zakona za Mostar te podršku u velikom broju projekta na procesima jačanja demokratije u Gradu Mostaru te saradnju na projektima u rješavanju infrastrukturnih problema razlog je jedne ovakve inicijative.

Salem Marić koji je bio direktni učesnik u postizanju sporazuma za Mostar navodi kako su se ekselencije Eric Nelson i Johann Sattler dokazali kao istinskim prijateljima Mostara i Bosne i Hercegovine i ovim putem im želi javno odati javno priznanje za počasne građane Grada Mostara.

"Uz značajnu saradnju sa prijateljima Mostara kakvi su oni grad može i postiže više na planu jačanja svoje demokratije, ekonomskog razvoja i unaprijeđenja kvalitete života građana. U moje ime, a nadam se i Gradskog vijeća hvala kroz jedan simboličan čin javnog priznanja", kaže Marić te navodi da će na slijedećoj sjednici Gradskog vijeća sačiniti i predložiti odluku kojom bi Gradsko vijeće potvrdilo ovu inicijativu i odalo javno priznanje.