Uoči Povorke
1.2k

Predsjednik Saveza RVI paraplegičara poslao oštru poruku ambasadoru Nelsonu

S.H.P.
Mirnoj šetnji "Dan tradicionalne porodice" koja je održana danas u Sarajevu prisustvovao je i predsjednik Saveza RVI paraplegičara FBiH Mujo Aganović koji je imao oštru poruku za ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Erica Nelsona.
Ambasadoru je poručio kako je on gost u BiH te da treba postupati u skladu s njenim pravilima.

Aganović je kazao kako su se on i ostali devedesetih godina borili za građansku državu i za prava čovjeka, ali da Bh. povorka ponosa nije u okviru građanskih prava. Kazao je i da su to nadljudska i nadgrađanska prava, te da je povorka zapravo "iživljavanje nad ljudskim pravom".

"Ovo je terorisanje građana. Neka rade u svoja četiri zida šta god žele, ali javno paradirati, provocirati i terorizirati građane niko nema pravo, čak ni američki ambasador sa zastavom na Američkoj ambasadi. Ambasadore, mi cijenimo prijateljske odnose Amerike i ono što čini za ovu državu i mi to ne zaboravljamo, ali nemojte ni vi zaboraviti da ste gost u mojoj državi, a ja sam ovdje domaćin", kazao je između ostalog Aganović.

Podsjećamo, manifestacija "Dan tradicionalne porodice" upriličena je u Sarajevu dan uoči najavljene prve Bh. povorke ponosa LGBTIQ zajednice. Manifestacija je okupila više stotina građana.