Bosansko Grahovo
0

Predsjednik Opštinskog vijeća podnio ostavku

SRNA
Bosansko Grahovo
Bosansko Grahovo
Predsjednik Opštinskog vijeća Bosanskog Grahova Perica Tica podnio je ostavku na ovu dužnost zbog, kako je naveo, neslaganja izvršne i zakonodavne vlasti, odnosno nepostojanja saradnje sa načelnikom opštine Urošem Makićem.

Ostavku je prihvatilo devet od 15 vijećnika, a za novog predsjednika Opštinskog vijeća izabran je Dragoljub Đurić, član Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/, koji je dobio osam od 12 glasova prisutnih vijećnika, budući da su sjednicu prije glasanja napustila trojica vijećnika.

Novoizabrani predsjednik Opštinskog vijeća pozvao je sve nosioce izvršne i zakonodavne vlasti u opštini Bosansko Grahovo da "zakopaju ratne sjekire", razgovaraju i zajednički pokušaju iznaći rješenja za brojne probleme na dobrobit svih stanovnika ove opštine.

Dosadašnji predsjednik Opštinskog vijeća Perica Tica jedan je od osam vijećnika koji su 30. novembra 2009. godine pokrenuli inicijativu za opoziv opštinskog načelnika Uroša Makića, člana SNSD-a. Na referendumu, 21. marta, Makić je dobio povjerenje većine građana koji su se izjašnjavali o njegovom opozivu.