Krivotvorio isprave
2

Predsjednik Odbojkaškog saveza BiH Alija Fatić osuđen na tri mjeseca zatvora

Piše: A. K.
Alija Fatić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Alija Fatić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Općinski sud u Tuzli nepravosnažno je na tri mjeseca zatvora osudio predsjednika Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine Aliju Fatića zbog počinjenog krivičnog djela krivotvorenja službene isprave, potvrđeno je za Klix.ba iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona (TK).

Kako nam je potvrđeno, Fatić je krivično djelo počinio u vrijeme dok se nalazio na mjestu predsjednika Ženskog odbojkaškog kluba Tuzla i na poziciji sekretara Odbojkaškog saveza Federacije BiH u periodu od 2006. do 2008. godine

"Fatić je optužen da je na funkciji predsjednika Ženskog odbojkaškog kluba Tuzla sačinio i ispostavio lažne fakture koje je uputio Odbojkaškom savezu BiH. One su tamo potpisane, a onda vraćene tuzlanskom klubu, a odnosile su se na licenciranje igračica, kotizacije raznih takmičenja i slično. Fatić je potom fakture prikazao u poslovnim knjigama te na takav način pribavio korist Ženskom odbojkaškom klubu Tuzla", rekao je za Klix.ba glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Fatić je krivotvorene isprave ovjeravao službenim pečatom, a počinjenim krivičnim djelom pribavljena je korist u iznosu od 21.500 KM.

Kkroz presudu mu je izrečena i sigurnosna mjera zabranje vršenja funkcije predsjednika Ženskog odbojkaškog kluba Tuzla.

Na izrečenu presudu Tužilaštvo TK će uložiti žalbu te će predmet biti upućen Kantonalnom sudu u Tuzli.