Dobio zvaničan poziv
297

Predsjednik NSRS-a Nenad Stevandić ide u službenu posjetu Rusiji

S. Š. U.
Nenad Stevandić uskoro putuje u posjetu Rusiji (Foto: I. L./Klix.ba)
Nenad Stevandić uskoro putuje u posjetu Rusiji (Foto: I. L./Klix.ba)
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić održat će sutra press konferenciju na kojoj će govoriti o predstojećim službenim posjetama.
Stavandić je za sutra u 13 sati zakazao konferenciju za medije na kojoj će govoriti o rezultatima zvanične posjete Austriji.

Također, predsjednik NSRS-a će ponuditi više detalja o predstojećoj posjeti Ruskoj Federaciji u koju ide nakon što mu je upućen zvaničan poziv Valentine Matvijenko, predsjednice Savjeta federacije Federalne skupštine Ruske Federacije.

Iz do sada poznatih informacija vidljivo je da se radi o sastanku predsjednika zakonodavnih tijela iako su političari iz Republike Srpske jedni od rijetkih koji nastavljaju održavati veze sa Rusijom nakon što je ta zemlja pokrenula brutalnu agresiju na Ukrajinu.

Inače, Matvijenko je u službenoj posjeti BiH boravila 2018. godine, kada se obratila u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Tada je na obezbjeđenju njene delegacije bilo angažirano 1.200 policajaca MUP-a RS.

Mativljenko je tada članovima Predsjedništva BiH prenijela pozdrave predsjednika Rusije Vladimira Putina te istakla kako njena zemlja poštuje suverenitet BiH i poštuje njen put ka EU.