{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predsjednik Makedonije: Imamo kompleksnu strukturu i potrebno je više dijaloga

F
4.10.2012. u 18:24
0
0
Predsjednik Makedonije: Imamo kompleksnu strukturu i potrebno je više dijaloga
0
Predsjednik Makedonije: Imamo kompleksnu strukturu i potrebno je više dijaloga
Predsjedavajući Predstavničkog doma Božo Ljubić, predsjedavajući Doma naroda Dragan Čović i zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Sulejman Tihić danas su razgovarali sa predsjednikom Republike Makedonije Gjorgom Ivanovim.
Ljubić je tokom susreta istakao kako između dvije zemlje nema otvorenih pitanja, naglasivši, međutim, da obim robne razmjene nije na nivou dobrih političkih odnosa.

"Najbitniji korak koji stoji pred nama je promjena Ustava BiH u cilju implementacije Presude suda za ljudska prava u Strazburu u predmetu Sejdić – Finci, za koju se nadamo da će biti izvršena u skladu sa rokovima dogovorenim u Mapi puta", rekao je on.

Predsjedavajući Doma naroda Dragan Čović je naglasio da Bosna i Hercegovina doživljava Republiku Makedoniju kao prijateljsku zemlju, zahvalivši na podršci koju Makedonija pruža BiH na putu u evropske integracije, dok je zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Sulejman Tihić rekao kako multikulturalnost u našoj zemlji treba tretirati kao prednost.

"Uvijek možemo doći do rješenja, ako se ima hrabrosti postići kompromis", naglasio je Tihić.

Predsjednik Republike Makedonije, Gjorge Ivanov je rekao kako dvije zemlje imaju kompleksnu strukturu.

"Zbog toga je i demokratija u našim društvima kompleksnija i traži više dijaloga, sporazumijevanja i pronalaženja rješenja putem saglasnosti," istakao je on, saoppćio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: