{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predsjednik i potpredsjednici FBiH potpisali Odluku o imenovanju nove vlade

18.3.2015. u 13:42
189
45
Predsjednik i potpredsjednici FBiH potpisali Odluku o imenovanju nove vlade
189
Nakon završenih konsultacija sa kandidatima Demokratske fronte za ministre u Federalnoj vladi upriličeno je javno potpisivanje Odluke o imenovanju nove Vlade FBiH.
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba


Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH, kazao je da su konsultacije sa kandidatima Demokratske fronte za ministre u Vladi Federacije BiH, obavljene uspješno.

"Svi kandidati za ministre imaju kvalitetne aktivnosti i poslove koje su do sada obavljali što daje nadu da će i naredne poslove u Vladi Federacije BiH obaviti maksimalno korektno", kazao je Čavara.

Reuf Bajrović, kandidat za federalnog ministra energije, industrije i industrije, kazao je da je svima jasno da novi saziv Vlade Federacije BiH ulazi u situaciju u kojoj stanje u privredi nije zadovoljavajuće.

"Ono što ćemo mi sigurno raditi jeste pokušati da rasteretimo što je više moguće privredu. U isto vrijeme treba biti realan i očekivati da niti jedna država u kojoj državna administracija vodi politike razvoje primarno nije došla do onoga čemu mi želimo da dođemo idućih osam godina. To je značajno povećanje zaposlenosti, uvezivanje radnog staža i rješavanje drugih socijalnih problema. Ako očekujete čarobni štapić od ljudi koji se nalaze iza mene to se nažalost neće desiti", kazao je Bajrović.

Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba


On je dodao da, kada je u pitanju privatizacija preduzeća, treba se raditi u interesu svih građana Federacije BiH i BiH.

"Ne mogu vam dati jasan odgovor jer to ne bi bilo pošteno prema ljudima koji stoje iza mene. To je nešto o čemu ćemo u idućem periodu raspravljati", zaključio je Bajrović.

Odmah nakon završetka konsultacija upriličeno je i javno potpisivanje odluke o imenovanju Vlade Federacije BiH.

Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH sutra bi u skladu s ustavnim i zakonskim odredbama trebao potvrditi Vladu Federacije BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: