{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić primio kanadskoga ambasadora u BiH

F
28.1.2008. u 14:26
0
0
Predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić primio kanadskoga ambasadora u BiH
0
Predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić primio kanadskoga ambasadora u BiH
Predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić primio je danas u Mostaru kanadskog ambasadora u BiH Davida Hutchingsa i razgovarao s njim o plitičkim prilikama u BiH, stoji u saopćenju iz HDZ-a 1990.
Veleposlanik Hutchings zanimao se za reforme koje se provode u BiH, a koje su nužne za BiH na njezinom putu prema Evropskoj uniji.

Sagovornici su izrazili nadu i uvjerenje da će se reforme uspješno provesti kako bi BiH mogla potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju i stvoriti bolje ozračje za ustavnu reformu.

Kanadski ambasador posebno se zanimao za početak razgovora o ustavnoj reformi te odao priznanje HDZ-u 1990 za konstruktivan pristup tome pitanju. On, naime, smatra da je za proces najbolje kad ideje i prijedlozi dolaze od samih sudionika razgovora.

Ambasador Hutchings zanimao se i za stajalište HDZ-a 1990 oko mandata OHR-a. U vzi s tim, Ljubić kazao je kako je stajalište njegove stranke da mandat OHR-a treba ostati na snazi sve do donošenje novoga ustava BiH u skladu s aneksom 10 Daytonskog mirovnog sporazuma. Ambasador Hutchings složio se s tim da je BiH i dalje potreban OHR u punom mandatu.

U razgovoru je bilo riječi i o projektima koje u BiH provodi kanadska vlada, a započeli su u vrijeme kad je Ljubić bio ministar zdravstva, kao što su Program rehabilitacije žrtava rata i Program obiteljske medicine. Zajednička je ocjena da su se ti programi pokazali vrlo uspješnim, stoji na kraju saopćenja HDZ-a 1990.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: