{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Predsjednik Crne Gore priredio večeru za učesnike "Brdo procesa"

S
SRNA
7.6.2015. u 22:21
1
12
Predsjednik Crne Gore priredio večeru za učesnike "Brdo procesa"
1
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović priredio je večeru u čast predsjednika zemalja regiona koji će sutra učestvovati na Samitu "Brdo-Brijuni procesa" u Budvi.
Foto: Twitter
Foto: Twitter


U Budvu je večeras doputovao predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, a
na Crnogorskom primorju već dva dana boravi predsjednik Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Kitarović je tokom protekla dva dana učestvovala na sigurnosnim forumima i razgovarala sa hrvatskom zajednicom u Crnoj Gori, a danas je bila na raftingu na Tari.

Na večeri je i predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

Samitom, koji počinje sutra u 11 sati u hotelu "Avala" u Budvi, predsjedavat će predsjednik Crne Gore Filip Vujanović u dogovoru sa Kitarovićevom i sa predsjednikom Slovenije Borutom Pahorom.

Predsjednici zemalja regiona ovom inicijativom imaju ambiciju da ojačaju politički dijalog zapadnog Balkana i EU, koristeći podršku Hrvatske i Slovenije kao njenih članica.

"Brdo-Brijuni proces" je praksa održavanja skupova, koja je počela na Brdu kod Kranja u Sloveniji i na Brijunima u Hrvatskoj. Cilj je jačanje regionalne saradnje i podsticanje političkog dijaloga regiona i EU.

Nikolić će se tokom boravka u Crnoj Gori sastati sa liderom Nove srpske demokratije Andrija Mandić. Sastanak je zakazan za 16 sati u hotelu "Miločer" poslije čega će dati izjave za novinare.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: