Favoriti Kolinda i Škoro
389

Predsjednik biračkog odbora u Mostaru prespavao, građani ogorčeni uoči glasanja

R. D.
Biračka mjesta za predsjedničke izbore u Republici Hrvatskoj otvorena su jutros i u našoj zemlji. Kašnjenje predsjednika jednog biračkog odbora naljutilo je birače koji su čekali u redu. Aktuelna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i pjevač Miroslav Škoro očiti su favoriti među glasačima u našoj zemlji.
Najčešća očekivanja sažimaju se pod pojmom - pošteno.

"Za mene je Miroslav Škoro najbolji kandidat jer se zalaže za kršćanske hrvatske vrijednosti. On je za mene najbolji jer najbolje brani te vrijednosti", kazao nam je jedan od onih koji su poranili da ispune svoju građansku dužnost na izborima u susjednoj državi.

Nekoliko birača nam nije kazalo konkretno ime, ali su znakovito kazali da će glasati za jednu od više žena čija su imena na biračkom listiću.

"Nikad nisam kazala za koga sam glasala. Očekujem da će moji pobijediti, kao što su i uvijek", kazala nam je jedna Mostarka.

Ispred biračkog mjesta broj 12. u Osnovnoj školi "Petra Bakule" formirao se red jer je zbog kašnjenja predsjednika biračkog obora to mjesto otvoreno tek oko 7:20 umjesto u 7:00.

"Ljudi iz Livna i Tomslavgrada stigli, a on iz Mostara kasni", kazao nam je jedan, dok gospođa koja je nervozna čekala reče da je ta situacija najbolji dokaz da nam je ova situacija najbolja ilustracija "da kako radimo da tako i imamo".

"Živa sramota ovdje... Prespavao čovjek. Treba mu sto eura dati što je prespavao. Otišli ljudi, ne vjeruju vam. Postoje lažovi ovdje", bio je jedan od komentara.

Problem na biračkom mjestu broj 12. odgovorni su nastojali zataškati braneći novinarima i snimateljima da snimaju unutar biračkog mjesta. Kamerman Nove TV i reporter portala Klix.ba izbačeni su s biračkog mjesta broj 12.