Verbalni sukob
162

Predsjednik banjalučkog SDP-a odgovorio Salkiću: Nema više traktora i freza za kupovanje glasova

B. R.
Saša Grbić, predsjednik banjalučkog SDP-a (Foto: SDP)
Saša Grbić, predsjednik banjalučkog SDP-a (Foto: SDP)
Predsjednik banjalučkog SDP-a i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS) Saša Grbić je odgovorio na kritiku također entitetskog parlamentarca Ramiza Salkića (SDA).
Grbićeva reakcija je uslijedila nakon što je Salkić ranije danas poručio SDP-ovcima, koji su posjetili Banju Luku, da su "ublehaši" te da njihov čin ne predstavlja "nadljudsku hrabrost". Reakcija na Salkićeve navode je bila oštra, nazvavši ga "notornim prevarantom" i "varalicom". Grbić je potom naveo zašto tako misli o Salkiću.

U tom kontekstu je podsjetio na tvrdnju povratnice Fate Orlović u Konjević Polju da joj je Salkić predložio da Srpskoj pravoslavnoj crkvi proda svoje zemljište na kojem je bila crkva. Podsjetio je i na to da je predsjednik RS-a Milorad Dodik (SNSD) na posljednjoj sjednici NSRS prozvao Salkića zbog navodno spornih radnji.

"Salkić je tipovan i identifikovan od kompetentnih službi o ranim, a i kasnim kriminalnim radovima u banjalučkoj regiji i Podrinju. Nema više lopovluka preko ličnih udruženja i Ministarstva za raseljene osobe i izbjeglice Federacije Bosne i Hercegovine. Nema više traktora, a niti freza za kupovanje glasova", dodaje Grbić.

Optužio je Salkića i za izborne malverzacije te mu je poručio da one više neće biti moguće nakon što je visoki predstavnik Christian Schmidt nametnuo tehničke izmjene Izbornog zakona.